Emperor Deep Blue Jubilee Cognac Finish – 0,7l – 40% – Maurícius
Špecifická kombinácia maurícijskej vulkanickej pôdy, mikroklímy a nadmorskej výšky vytvára ideálne podmienky pre tie najjemnejšie rumy. Navyše, prepojenie tradičných a moderných techník s dokonalými odbornými znalosťami Master Blendera dovoľuje vyrábať najchutnejší maurícijský rum. Historický vývoj rumového priemyslu na Mauríciu má rovnakú vážnosť ako v Karibiku či Južnej Amerike. V roku 1810 sa ostrov stal britskou kolóniou a postupne sa transformoval na plantážové hospodárstvo s primárnou plodinou cukrovej trstiny. Neskôr, v roku 1852 doktor Pierre Charles François Harel zosnoval koncepciu destilácie rumu na ostrove.
V roku 1901 Juraj V. so svojou manželkou Máriou vyplávali domov z ich austrálskej cesty. Zamilovaný párik zakotvil na Mauríciu a ostrov ich očaril svojou krásou a mystikou. Rum Emperor dnes vzdáva hold tejto plavbe a zachytáva ten okamih, keď je miesto také fascinujúce a nadpozemské, až Vám vyráža dych. Juraj V. – vtedajší kráľ Spojeného kráľovstva a britského panstva a zároveň cisár Indie sa stal ikonou rumu Emperor.
Maurícius je jednou z mála krajín, ktoré v súčasnosti vyrábajú tradičné aj poľnohospodárske rumy. Tamojšie pálenice investujú do oboch metód výroby rumu – Pot – still aj Column – still. Po destilácii sa rum skladuje v sudoch z francúzskeho a amerického duba. Dnes je tam šesť páleníc, z ktorých dve sa zapísali do histórie cukrovarníckych závodov Emperoru.
,,Deep Blue Edition”
Edícia, v rámci ktorej bolo vyrobených 2000 fliaš rumu ,,Jubilee Cognac Finish” a 2000 fliaš rumu ,,London Bridge Sauternes Finish”. Fľaše sa 9 mesiacov nachádzali hlboko pod morom vo francúzskom Bretónsku. Rum zrel v podvodnej pivnici v hĺbke 60 metrov takmer v úplnej tme pri konštantnej teplote 11°C – 13°C s maximálnou vlhkosťou, neprítomnosťou kyslíka a tlakom 6 barov, čo je šesťnásobok atmosférického tlaku. Deep Blue stelesňuje dokonalú chuť a rovnováhu.
Od ostatných rumov vyzrievaných v pivniciach sa odlišuje tým, že preukazuje čisté a pozoruhodné senzorické a chemické vlastnosti: vyššiu aromatickú a ovocnú sviežosť, väčšiu rovnováhu a guľatosť, menšiu kyslosť a rafinovanejšie zachovanie svojich podstatných vlastností.
Táto metóda starnutia ponúka Emperoru ďalšiu príležitosť na odlíšenie výroby jedinečným a exkluzívnym spôsobom. Samotná fľaša pokrytá morskými usadeninami sa stáva obzvlášť rozpoznateľnou a rozpráva fascinujúci príbeh plný emócií, mora a… rumu.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.